Jetske-Zijlstra10
Name: Jetske
Zijlstra
Land: The Netherlands
Stad: Enschede
Omschrijving:

Sinds 1995 ben ik als coach, trainer en therapeut werkzaam voor organisaties en particulieren. Gericht op verander- en ontwikkeltrajecten, persoonlijke en professionele ontwikkeling. In de loop der tijd ontdekte ik dat veel problemen relatie-problemen zijn en dat gedoe in de kern gaat over kwetsbaarheid.

Allereerst is dit uiteraard mijn bril en natuurlijk kun je daar vervolgens op zeer diverse manieren mee aan de slag. Ik heb er voor gekozen om mij te specialiseren als relatiecoach/therapeut. Dat doe ik voor stellen, familie, werkgerelateerde relaties, teams, samenwerkende partijen en voor mensen individueel.

Daarnaast ben ik me gaan bekwamen in de Transformatie psychologie en Voice Dialogue bij het ITP, systeemdenken, EFT en psychodrama.

De combinatie relatiecoaching en bovenstaande methodieken/visie ervaar ik als een gouden combinatie. Waardoor ik dat kan doen wat ik van waarde vind in mijn werk. Namelijk; mensen, zonder oordeel, speels, diepgaand en prikkelend helpen zich te onthullen. Waardoor men inzichten krijgt in de dynamiek in zichzelf, het systeem en tussen elkaar en welke kwetsbaarheid eronder ligt. Voor mij is dit ‘de sleutel’ tot veranderen en verbinden. Wat ik doe noem ik ook wel een nieuw verhaal creëren over jezelf, de ander, de interactie en posities in de relatie. Dit nieuwe verhaal helpt liefde en compassie te vergroten en versterken. Want daar is het me uiteindelijk allemaal om te doen. Als we in een liefdevolle aanvaarding komen wordt je blik ruimer en zachter. En tegelijkertijd weet je dat er altijd ongemak zal blijven en nieuwe uitdagingen op je pad komen. In dit ‘spanningsveld’ kunnen verblijven is de balans die we zoeken, de ware aanvaarding waar het om gaat.

Natuur, yoga en kunst (in brede zin) zijn voor mij belangrijke inspirerende elementen.

Ik heb een eigen, mooie, praktijkruimte in Enschede. Daar doe ik ook Intensives. In korte tijd stilstaan bij jezelf of elkaar. Een bijzondere vorm waardoor je intenser en sneller in het proces komt. Ik werk ook op locatie, in opdrachten voor organisaties, als Enschede niet handig of te ver weg is.