ronald
Name: Ronald
Hochstenbach
Land: The Netherlands
Stad: Valkenswaard
Telefoon: +31 (0)652371235
Omschrijving:

Je zit in een fase om pas op de plaats te maken. Je hebt het gevoel dat je het leven niet voluit leeft. Je wil meer balans energie, passie en geluk ervaren. Je wil meer voldoening uit je werk en privé leven halen. Maar je ervaart juist onrust, onvrede of er dreigt iets op de achtergrond en wil je een echte crisis voorkomen. Je bent sneller geïrriteerd en je hebt een kort lontje, of je voelt je juist somber en passief.

Als je nu niet de juiste stappen zet gaat dit meer en meer energie van je vreten. En je gaat meer en meer onvrede ervaren.

Als je het nu niet aanpakt loop je het risico burn-out of misschien eerder bore-out te raken, depressief te worden, meer en meer in conflict te raken met jezelf en anderen.

Je wilt toch niet op je sterfbed terug kijken naar je leven en spijt hebben omdat je beseft dat je niet de moed hebt gehad een leven te leiden waarbij je trouw was gebleven aan jezelf en je dromen. Je bent nu misschien nog relatief gezond, maar er komt een tijd dat je gezondheid je in de steek laat.

Kom nu in actie door mij te mailen en een gratis ( skype ) sessie te plannen. Ik kan je helpen deze persoonlijke ‘crisis’ te gebruiken als ingang om weer in contact te komen met wie je echt wil zijn, te werken aan de onderliggende patronen, kanten in jezelf te ontwikkelen die juist nu van belang zijn, zodat je weer richting en zin in je leven gaat ervaren, weer tevreden en gelukkig kunt zijn met jezelf en je leven, te “worden” wie je in wezen bedoeld bent te zijn.

Mijn naam is Ronald Hochstenbach. Vanuit een enthousiaste, gedreven, niet oordelende, compassievolle houding kan ik daar waar nodig confronterend zijn. Mijn aanpak is concreet en toepassingsgericht met de nodige diepging. Professioneel en (ervaringsdes-) kundig met een persoonlijke en informele touch. Ik begeleid je om terug te gaan naar de basis. Naar een tastbare basis van waaruit je jezelf en je leven kunt opbouwen. Je gaat zelf zien en ervaren wat de kern is. Daarbij zal ik je inspireren het Hart, wat de kern is, te volgen. Dat vraagt om moed, soms overgave vanuit vertrouwen en de verantwoordelijkheid te nemen over je eigen leven. De moed om zowel te leven vanuit aan één kant je kracht en aan de andere kant je kwetsbaarheid. Ik daag je uit om weer in je centrum, je kracht te gaan staan. De weg te gaan vanuit het Vrije midden, de weg van Persoonlijk Leiderschap.

Tijdens de Jungiaanse opleiding heb ik voor het eerst kennisgemaakt met Voice Dialogue door o.a. een sessie te ondergaan. Deze ervaring heeft een diepe indruk bij mij na gelaten. Gedurende mijn ontwikkeling is bij mij sterk de behoefte ontstaan om methoden uit de Jungiaanse psychologie en het psychodramatisch begeleiden van groepen te integreren.

De opleiding Speels Coachen en Trainen bij Lex Mulder en Berry Collewijn was een krachtige manier om invulling te geven aan deze behoefte. Hier heb ik geleerd Voice Dialogue en Psychodrama met elkaar te intergeren. Deze synthese noemen we Voicedrama.

Om me nog meer te verdiepen in Voice Dialogue heb ik de tweejarige opleiding Voice Dialogue en Transformatiepsychologie bij het I.T.P. gevolgd. Het voelde als thuiskomen. In deze opleiding kon ik de diepgang ervaren van de Transformatiepsychologie en het werken met Voice Dialogue.

Met name de helende werking van het in contact komen met de onderliggende kwetsbaarheid heeft indruk op mij gemaakt. Het zorgen voor – en dragen van de kwetsbaarheid maakt de weg vrij om verstoten delen te integreren en terug te keren naar het vrije midden. Op deze manier komt er ruimte om de regie over je leven terug te pakken en voluit te leven, ondanks onzekerheden of andere gevoeligheden.

Mijn kracht maar ook passie en missie is dat ik zowel de Analytische Psychologie van Jung, Voice Dialogue en de Psychology of Selves, Psychodrama en Mindfulness integreert in het begeleiden van cliënten en het opleiden van therapeuten, coaches en trainers.

Ik ben lid van de volgende beroepsverenigingen: NVPA, Registerplein, RBCZ, VMBN.