More information
Name: Astrid
Bruyn
Land: The Netherlands
Stad: Amsterdam
Telefoon: +31 (0) 6 50 63 24 45
Omschrijving:

 

De eerste drie belangrijke jaren van mijn leven heb ik in Indonesië gewoond, waar ik op Java geboren ben. Daarna ben ik in Nederland opgegroeid.
In Amsterdam heb ik Sociale Wetenschappen gestudeerd, waarna ik een dansopleiding ben gaan doen. Daar merkte ik dat het analytische denken zoals op de Universiteit van me werd gevraagd veel comfortabeler voor me was dan het inzetten van mijn lichaam als instrument in dans-improvisaties. In het creatieve proces stuitte ik op allerlei belemmeringen. Met het losmaken van mijn lichaam en stem, en het vormgeven aan mijn gevoel in dans kwamen ook generaties van goed opgeborgen blokkades mee naar buiten. Leuk was anders. Maar het was wel de aanleiding tot zelfonderzoek. Voice Dialogue kwam op mijn pad, en heeft me sindsdien vergezeld. Al ruim 25 jaar werk ik ermee als trainer, coach en facilitator.

Voice Dialogue helpt om je bewuster te worden van de keuzes die je hebt in de dilemma’s die je tegenkomt. Het gaat altijd over hoe je overlevingsmechanismen je het gevoel van controle (hebben ge)geven, met als prijs dat je het contact bent verloren met je echte kern. In die kern huist je authenticiteit, die nauw verbonden is met je kwetsbaarheid. En ook huist daar je echte kracht die niet hetzelfde is als wat je vanuit je controlerende kanten hebt opgebouwd. Die controlerende subpersoonlijkheden menen je daarmee te beschermen tegen waargenomen dreigingen en bevinden zich steeds in het defensief. Waartegen eigenlijk?

Meer durven vertrouwen op jezelf en het leven is altijd een belangrijk resultaat van mijn coaching, naast heldere handvatten voor je volgende ontwikkelingsstap.

Voorbeelden van concrete thema’s waarmee ik mensen graag begeleid:

  • Hoe breng ik meer balans tussen werk en privé? Hoe voorkom ik dat ik opbrand?

Hoe kan ik beter voor mijzelf en mijn gezondheid zorgen?
De dreiging van een burn-out ontstaat vaak als je verantwoordelijke kant, samen met je zelfstandige vraag-nooit-hulp, je hulpvaardige zeg-nooit-nee, je ambitieuze, je mega-breed-geïnteresseerde en natuurlijk je perfectionistische kant allemaal in overdrive zitten. Door meer contact te maken met de tegenpolen van al deze kanten kun je jezelf toestemming kunnen geven om te ontspannen. Je energie leeft weer op, je humor komt weer boven, je creativiteit, je vermogen de vele doelen en hoge latten te relativeren. En aandacht voor je eigen behoeften. Ruimte om je eigen visie te vormen op wat je echt wilt met je leven, en hoe je dat vorm gaat geven. Vanuit je echte kracht, in contact met je kwetsbaarheid.

  • Hoe zorg ik dat ik meer risico aandurf? Vanuit het gevoel dat je jezelf vastzet in het ‘je weet wat je hebt en je weet niet wat je krijgt’. Terwijl je eigenlijk behoefte hebt je volgende stap te zetten in je werk of loopbaan, en een nieuwe uitdaging aan zou willen gaan.
  • Hoe verbind ik mijn nuchterheid en realiteitszin met aandacht voor het spirituele in een gezonde alledaagse spiritualiteit? Uit de draaikolk stappen van spijt over het verleden en zorgen voor de toekomst, in het hier & nu.
  • Hoe ga ik om met de verschillende culturen in mijn achtergrond? Hoe doe ik recht aan en kan ik me laten voeden door de verschillende wortels in mijn familiesysteem?
  • Hoe zorg ik dat ik als vrouw mijn vrouwelijkheid niet inlever als ik me ontwikkel als professional of leidinggevende? En vind ik een goede balans tussen mijn vrouwelijke en mannelijke kanten?

Ik hou van internationale verbanden en omgevingen en werk in de Nederlandse en Engelse taal.
Een coachingstraject kan in overleg gestart worden met een online analyse met een rapport dat een beeld geeft van gedragsvoorkeuren en motivaties. Deze analyse is gebaseerd op een Jungiaans model en wetenschappelijk onderbouwd. Het rapport geeft een goed uitgangspunt om via Voice Dialogue je innerlijk landschap verder te onderzoeken. Van binnenuit contact maken met de energie van de relevante subpersoonlijkheden is het werkzame bestanddeel waar de winst behaald wordt. Dat is de sleutel om echt tot blijvende transformatie te komen. In dit proces gebruik ik ook andere methoden, zoals TransActionele Analyse, Systemisch werk, Mindfulness en The Work, naast creatieve en fysieke werkvormen.

Begeleiding kan de vorm aannemen van een reeks coachingsessies, maar ook intensieve VIP dagen of meerdaagse retraites in een passende omgeving, in Nederland of daarbuiten.
Wil je meer weten of een afspraak maken voor een oriënterend gesprek? Kijk op mijn website of neem direct contact op. Ik hoor graag van je.